Het begin...

Laurie en Natie vertellen: "1981 was het jaar dat ik mijn eerste Shetlander kocht zonder stamboom. Na één jaar volgde al snel een pony mét stamboek, want daarmee kon ik ook deelnemen aan een keuring. De merrie mét stamboek was de zwarte 2e premie kroon merrie Rosalia van de Beatrixlaan, een merrie uit Engelse ouders. Vader was Wells Viceroy, moeder de kroonmerrie Sysonby Mardi. Helaas is deze merrie in 1996 bij ons overleden en heb ik geen nakomelingen aan haar overgehouden...

De huidige stal is opgebouwd uit  andere lijnen, namelijk: Femke van Lierop (in 1994 op stal gekomen), Rosientje v. Maashees (in 1983 op stal gekomen), Oedske v. Lierop (in 2001 op stal gekomen) en Didi v.d. Pralenhof (in 1999 op stal gekomen). Uit deze merries hebben we nu nog pony's op stal. Iets waar we zeer trots op zijn is dat uit Rosientje v. Maashees nu de 5de generatie eigenfok op stal staat.

Mijn leermeester voor de fokkerij was destijds de heer Hans Hendrikx te Lierop .

Hij heeft mij de fijne kneepjes van t fokken geleerd waar we nu nog veel plezier aan hebben .

Na jaren in de middenmaat gefokt te hebben zijn we een ommekeer gaan maken in het fokken van kleine en mini maat .

Dit bevalt ons heel goed en hebben uit onze middenmaatste merries deze kleine en mini maat uitvoort gefokt met goede resultaten op de keuringen .

De enige middenmaatste merrie die nog in ons bezit is op heden is onze Top merrie Lady-Havanne v. Veldhuize aan haar zijn te veel herrineringen verbonden en konden geen afscheid van haar  nemen .  

 

 

Het Begin

Op de foto links ziet u Wendy v. St. 't Wolfsplein, een schimmel dochter van Rosientje v. Maashees (Headmaster v. Spuitjesdom x Nera v. Leuneven). Vroeger deden we regelmatig mee met aangespannen wedstrijden, maar nu nog steeds doen we regelmatig pony's beleren om aangespannen te rijden. Rechts is ons allereerste veulen te zien, hij heette Victor v.h. Wolfsplein (Maurice v.d. Horst x Rosalia v.d. Beatrixlaan)..
gallery/het begin 1
gallery/het begin 2
gallery/begin 4
gallery/begin 3
gallery/femke

Links Onze Res-Kampioen Femke v Lierop

gallery/kampioenen

Het jaar 2007 was voor ons echt een TOPjaar!

 

We werden die dag maar liefst 5 keer gekroond als kampioen van de keuring in St. Oedenrode. Ashley v. St. Wolfsplein werd veulen kampioen én algemeen veulen kampioen, Oedske van Lierop werd reserve kampioen, Lady Havanne behaalde de titel voor middenmaats kampioen met als klap op de vuurpijl het algemeen kampioenschap!

 

Verder bestaat onze stal uit verschillende maten, wat onze fokkerij ook zeer divers houdt!

Kwaliteit heeft geen kleur voor ons. onze fokkerij let meer op de kwaliteit van de benen en kleine hoofdjes 

wat toch belangrijk is en zeker in de minimaat .

Er zijn 3 zonen goedgekeurd uit moeders van onze stal .

Xeno v.st.T Bogerdje  M. Sarona v.st Wolfsplein .

Waldo v st Wolfsplein  M. Noortje v.d. Kortehoeve .

Arthino v.d. Merel  M. Tatjana v st Wolfsplein .

Deze drie hengsten moeders zijn vollen zussen van elkaar en komen voort uit de combinatie .

M.  Didi v.d. Pralenhof .

V.  Enterprice v.d. Veldhoeve .

een uitzonderlijke combinatie destijds .

 

 

 

gallery/oedske

Rechts Oedske v Lierop 2x res-kampioen en 6x 1e Pr